Een op maat gemaakt voorstel?
Wat is transferdruk?

Wat is transferdruk?


Bij transferdruk wordt een gespiegelde afbeelding op transferpapier met een hittepers op kleding overgezet. Transferdruk is geschikt voor opdrukken met veel verschillende kleuren. Ten opzichte van zeefdruk is transferdruk beter geschikt voor kleine oplagen omdat de voorbereidende werkzaamheden minder zijn. Transferdruk leent zich ook uitstekend voor oplages waarbij ieder kledingstuk een andere opdruk krijgt, bijvoorbeeld bij sportshirts met individuele rugnummers.

Hoe werkt transferdruk?

In onze studio wordt de afbeelding klaar gemaakt om geprint te worden. Voordat de afbeelding geprint wordt moeten de lijnen waar de printer de transferfolie los snijdt ingesteld worden. Transferfolie bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is de transferlaag waarop geprint wordt. De tweede laag houdt de bovenste laag op zijn plek. De printer snijdt de folie alleen in de bovenste laag. De reststukken worden van de folie afgepeld.

Omdat de geprinte zijde naar boven moet wijzen wanneer deze op de kleding zit, worden de transfers overgebracht op zogeheten applicatietape. De onderlaag van de transferfolie wordt verwijderd. De transfers zijn nu klaar om op de kleding geperst te worden.

De te bedrukken kleding wordt op een pallet gespannen. De transfer wordt nauwkeurig op de kleding gepositioneerd. Om het kledingstuk te beschermen tegen de hitte van de hittepers wordt een speciaal hittepapier tussen de pers en het kledingstuk met de transfer geplaatst. De hittepers wordt meerdere keren op de kleding met de transfers gedrukt voor een optimaal resultaat.

Na de eerste keer zit de transfer al vast aan de kleding en kan de applicatietape voorzichtig worden verwijderd. De tweede keer persen zorgt ervoor dat de transfer en het kledingstuk echt aan elkaar blijven zitten.

Shirts-bedrukken.be helpt je graag met je transferdruk

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we voor je kunnen betekenen? Laat je adviseren door onze medewerkers of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

  • Eigen productie
    alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.