Een op maat gemaakt voorstel?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe worden T-shirts bedrukt?

Er wordt veel gebruik gemaakt van zeefdruktechniek voor het bedrukken van T-shirts. Niet alleen bij ons, want zeefdruk is overall de meest gebruikte techniek bij hoge oplages. De techniek heeft diverse voordelen. De gebruikte inkt is bijvoorbeeld dik en dekkend, waardoor er in een hoge kwaliteit bedrukt kan worden. Ook hoef je niet bang te zijn dat de kleuren anders worden dan je in gedachten had omdat de kleuren worden zoals in het ontwerp is vastgelegd. En zelfs na een wasbeurt op maximaal 40 graden blijft de bedrukking eruit zien als nieuw.

Voor een zeefdruk wordt er, hoe kan het ook anders, gebruik gemaakt van een zeef. Deze zeef is voorzien van gaas dat kleine gestanste gaatjes bevat die ervoor zorgen dat de inkt het textiel kan bereiken. Een belangrijke eigenschap van het gaas is dat het een lichtgevoelige laag heeft. Op dit gaas wordt een film van het ontwerp gelegd. Deze film is essentieel, omdat het bestaat uit een tweetal delen die precies het tegenovergestelde van elkaar werken. Het ene deel laat licht door en het andere deel laat juist geen licht door. Er wordt gebruik gemaakt van Uv-licht, waarbij delen waar geen licht doorheen kan komen worden weggespoeld.

Digitaal printen

Een andere druktechniek die wij veel toepassen bij het bedrukken van T-shirts is digitaal of DTG (direct to garment) printen. Digitaal printen is de ideale techniek voor kleine oplages welke full color moeten worden bedrukt. Maar digitaal printen heeft meer voordelen:

 • Printen kan op zowel wit als donkerkleurig textiel;
 • Met een maximale DPI van 1200 krijg je het beste resultaat;
 • Wassen kan op maximaal 40 graden;
 • De kosten zijn relatief laag.

Naast zeefdruk en digitaal printen maken we ook gebruik van transfers en borduurmachines voor het bedrukken of borduren van textiel. Wil je meer weten over deze technieken? Klik dan op één van onderstaande links.

Wat is transferdruk?
Wat is borduren?

Nog vragen?

Weet je niet zeker welke druktechniek het best past bij jouw bestelling? Of heb je andere vragen over het bedrukken van textiel? Bel 00 32 2 788 98 09 of mail (info@shirts-bedrukken.be) ons gerust, we helpen je graag!

 • Eigen productie
  alle druktechnieken in huis
 • Snelle levering
  binnen 5 tot 10 werkdagen
 • Snel een offerte
  met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.