Een op maat gemaakt voorstel?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hoe was ik mijn bedrukte kleding?


Veel kleding die wij verkopen zijn gemaakt van katoen en/of polyester. Wasbeurten op hoge temperatuur kunnen de kleding laten krimpen en de bedrukking laten vervagen of zelfs laten barsten. Om de levensduur van je bedrukte kleding te verlengen raden wij je aan om de kleding binnenstebuiten te keren en te wassen op 30 tot 40 graden. Verder raden wij je het ten zeerste af om de bedrukking te strijken. Hieronder volgen nog wasvoorschriften per stof.

Hoe was ik katoen?

Vrijwel ieder kledingstuk bestaat uit of bevat de stof katoen. Katoen heeft geen moeilijke wasvoorschriften, maar heeft soms wel de neiging om een beetje te krimpen. Was je katoenen kleding daarom het liefst op 30 tot maximaal 40 graden. Let ook goed op met kleuren: bij de eerste paar wasbeurten kan het kledingstuk namelijk een beetje afgeven. Wil je je witte, katoenen kleding echt wit houden? Zorg er dan voor dat de was alleen uit witte kledingstukken bestaat. Zelfs beige, pastel of heel lichtroze kan je witte was al een grauwe kleur geven.

Hoe was ik polyester?

Synthetische stoffen als polyester kunnen krimpen bij hoge temperaturen, maar een koud- of fijn wasprogramma is bij polyester niet perse nodig. Wij adviseren je om polyester kledingstukken op maximaal 40 graden te wassen. Je hebt geen speciaal wasmiddel nodig voor polyester en je kan zelf inschatten of je wel of geen wasverzachter toevoegt. Polyester is kleurvast, je kunt dus gewoon lichte en donkere kleuren samen wassen.

Hoe was ik wol?

Een wollen muts of wollen sokken zijn textielitems waar je voorzichtig mee moet omgaan. Sommige wasmachines hebben daarom een speciale stand voor wol. De wasvoorschriften voor wol zijn: wassen op een koud programma dat op een lage stand centrifugeert. Als wol nat wordt, is het namelijk tot vier keer zwaarder. Door het extra gewicht is het ophangen van bijvoorbeeld een natte wollen trui niet goed voor de vorm. Het kledingstuk kan namelijk behoorlijk uitrekken. Leg je wollen kleding daarom plat op een wasrek om het goed te laten drogen. En als je je wollen kledingstukken samen met andere producten wast, moet je goed opletten of er geen haakjes of knoopjes aan zitten. Deze kunnen in wol blijven hangen en haaltjes veroorzaken.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over hoe jij jouw bedrukte kleding het best kunt wassen? Bel ons gerust op 00 32 2 788 98 09 of stuur een mailtje naar info@shirts-bedrukken.be. Ben je benieuwd naar ons aanbod op het gebied van T-shirts en sweaters? Neem dan een kijkje in onze shop! Kun je een bepaald product niet vinden? Bekijk dan onze Nederlandse website: www.shirts-bedrukken.nl.

  • Eigen productie
    alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.