Een op maat gemaakt voorstel?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Hoe kan ik zelf kleding bedrukken?


Wil jij je op een positieve manier onderscheiden van de rest van België door je eigen kleding te bedrukken? Lees dan vooral dit artikel. Wij geven je namelijk alle informatie die je nodig hebt om voortvarend van start te gaan.

Dit heb je nodig

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je een kledingstuk nodig hebt waar je straks in kunt gaan shinen. We raden je aan om voor een wit kledingstuk (een polo of T-shirt) te kiezen omdat de bedrukking daarop doorgaans het best tot zijn recht komt. Verder heb je nodig:

 • Een computer met printer;
 • Een strijkijzer en strijkplank;
 • Bakpapier;
 • Transferpapier.

Transferpapier is een speciaal papier dat wordt gebruikt voor het bedrukken van textiel, zoals T-shirts. Dit papier is online eenvoudig te verkrijgen via diverse webshops en het is te gebruiken in iedere printer.

Aan de slag

Naast zaken als een computer met printer, bakpapier en transferpapier heb je natuurlijk nog iets nodig om kleding te bedrukken… Je (eigen) ontwerp! Hier heb je niet perse een speciaal ontwerpprogramma voor nodig, Microsoft Word volstaat in de meeste gevallen. Hierin kun je eenvoudig spelen met letters en afbeeldingen totdat je tevreden bent met je ontwerp. Is je ontwerp definitief? Vergeet dan niet om ‘m te spiegelen, anders komt je ontwerp in spiegelbeeld op je shirt. Als je ontwerp gespiegeld is, kun overgaan tot het afdrukken van je ontwerp op het transferpapier. Knip je ontwerp vervolgens dicht langs de randen uit en verwijder voorzichtig de onderlaag van het transferpapier. Tot slot strijk je je ontwerp, met een bakpapiertje ertussen, op de gewenste plek van het kledingstuk.

Nog vragen?

We hopen dat je tevreden bent met het eindresultaat en dat je de smaak nu te pakken hebt. En als je van plan bent om veel T-shirts in één keer te laten bedrukken, helpen wij je graag. We hebben al ruim 20 jaar ervaring met het snel en voordelig bedrukken van textiel van hoogwaardige kwaliteit. Meer weten? Bel 00 32 2 788 98 09 of mail (info@shirts-bedrukken.be) ons gerust. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

 • Eigen productie
  alle druktechnieken in huis
 • Snelle levering
  binnen 5 tot 10 werkdagen
 • Snel een offerte
  met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.