Een op maat gemaakt voorstel?
Wees de zomerdrukte voor en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Geld verdienen met bedrukte T-shirts


Ben je creatief van geest en een kei in het bedenken van geweldige leuzen die bij iedereen blijven hangen? Of ben jij (bijna) verslaafd aan het bewerken van de mooiste afbeeldingen in Photoshop? Dan hebben we goed nieuws! Er valt namelijk geld te verdienen met het bedrukken van T-shirts met jouw unieke ontwerp. In dit artikel vertellen we je in een paar stappen hoe jij met jouw T-shirt imperium kan beginnen.

1. Begin klein

Meer dan eens horen we van startende designondernemers dat ze niet goed weten waar ze moeten beginnen. Dat is natuurlijk niet zo gek, er zijn namelijk zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. We adviseren je om klein te beginnen en 3 tot 5 van je ontwerpen te selecteren. Dit kunnen ontwerpen zijn met alleen een tekst of een afbeelding, of een combinatie van die twee.

2. Vraag om feedback

Jij bent natuurlijk mega-enthousiast over de geselecteerde ontwerpen, je hebt ze immers zelf gemaakt. Maar zijn je vrienden en familie ook zo enthousiast? Daar kun je maar op één manier achter komen! Stuur je ontwerpen via bijvoorbeeld Whatsapp naar je vrienden en familie en vraag om gerichte feedback. Vind je de tekst op dit T-shirt leuk? Waarom wel/niet? Wat vind van deze afbeelding? Enzovoort. Als je genoeg feedback hebt verzameld, kun jij jouw ontwerpen finetunen om vervolgens door te gaan naar stap 3.

3. Zoek een textieldrukkerij

Nu je ontwerpen definitief zijn, kun je gaan zoeken naar een betrouwbare partner die jouw T-shirts gaat produceren. Het is van groot belang dat je goed onderzoekt of jouw potentiële leverancier je een (digitale) proefdruk en/of samples kan sturen. Zo weet je zeker dat de shirts die je wilt bestellen overeenkomen met jouw ontwerp en dat je geen geld over de balk smijt. Uiteraard is het ook van belang dat je duidelijke afspraken maakt over de prijzen en levertijden.

4. Social media inrichten als verkoopkanaal

Nu je de belangrijkste stappen hebt gezet is het tijd om verkoopkanalen te gaan inrichten. Veel klanten van Shirts-bedrukken.be maken gebruik van Shopify, een software die je in staat stelt om in een paar simpele stappen een webwinkel online te zetten. Naast een mooie (Shopify) webshop adviseren we je ook om een aantal social media kanalen (bijvoorbeeld: Pinterest, Instagram of TikTok) in te richten waar je links kan plaatsen naar je webshop. Belangrijk bij social media kanalen is dat je beter 1-2 kanalen écht goed neerzet dan 4-5 kanalen half. Als je grootse plannen hebt met jouw T-shirtlijn, raden we je verder aan om je merknaam te registreren en je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Meer informatie hierover vind je in het artikel ‘Hoe begin ik een eigen kledinglijn?’.

Nog vragen?

Twijfel je nog ergens over? Of ben je benieuwd hoe Shirts-bedrukken.be jouw textielleverancier kan worden? Bel 00 32 2 788 98 09 of mail (info@shirts-bedrukken.be) ons gerust, we adviseren je graag.

  • Eigen productie
    alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    met scherpe prijzen
Call me
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.