Wat is digitaal textiel printen?


Digitaal textiel printen (ook wel Direct to garment of DTG-printing genoemd) is een nieuwe en opkomende druktechniek. Met DTG-printing kunnen fotografische afbeeldingen van hoge resolutie (600DPI) direct op bepaalde kleding worden geprint. De helderheid en scherpte van de afbeelding is niet te evenaren met andere druktechnieken. Digitaal printen leent zich uitstekend voor foto’s met veel detail en logo’s met meerdere elementen. De digitale printers voor textiel werken bijna hetzelfde als normale printers. De inktkoppen bewegen heen en weer over de kleding en plaatsen druppeltjes die een afbeelding vormen.

Hoe werkt digitaal textiel printen?

In de studio zorgen we ervoor dat de afbeelding het formaat krijgt zoals de opdruk op het kledingstuk moet worden. Een aantal instellingen die invloed hebben op de kleur en dikte van de inktlaag kunnen in de besturingscomputer van de printer nog worden gedaan. De kleding wordt voorbehandeld zodat de inkt zich goed aan de stof kan hechten. De kleding wordt op de pallets gespannen en met een druk op de knop kan de printer starten. Er kunnen drie kledingstukken tegelijkertijd worden geprint op onze textiel printer. Tot slot wordt de bedrukte kleding door een hittetunnel gedaan om de print nog beter te fixeren. De kleding is nu klaar voor gebruik.

Shirts-bedrukken.be helpt je graag met digitaal textiel printen

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we voor je kunnen betekenen? Laat je adviseren door onze medewerkers of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis
  • Snelle levering
    binnen 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    Met scherpe prijzen
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.