Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
 • Eigen productie
 • Spoedlevering mogelijk
 • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
 • Offerte direct in uw mailbox
 • Ook voor resellers
KiyOh

10,0 / 10

Gebaseerd op 644 beoordelingen

Rachel "Onlangs een bestelling geplaatst van 14 truien. Ik kwam er toch nog twee te kort en heb deze nabesteld. In de tussentijd ben ik verhuisd dus ik ..."

Vrienden van het Schellingwouderbreekpark "Vriendelijke service Let op de planning/houdt aan de afspraken Goede kwaliteit Prima verhouding prijs/kwaliteit"

Aan welke normen moet bedrijfskleding voldoen?

Bedrukte bedrijfskleding dient niet alleen prettig te zitten, er komt veel meer bij kijken. Dit soort kleding kan ook als een persoonlijke bescherming dienen. Bedrijfskleding waarin u veilig kunt werken is voor bepaalde beroepen van levensbelang. U kunt zich voorstellen dat de eisen per beroepstak verschillen. Bedrijfskleding dient bijvoorbeeld brandwerend te zijn of juist goed zichtbaar te zijn bij weinig licht. Is het juist van belang dat het goede bescherming biedt bij slecht weer, dan gelden daar weer andere eisen voor. Per sector dient goede bedrijfskleding te voldoen aan bepaalde normen, de zogeheten EN en ISO normen. Alle bedrijfskleding van Shirts-bedrukken.be voldoet aan deze geldende normen. Hieronder sommen we de belangrijke normen even voor u op.

 

EN340 – Algemene bescherming

Beschrijft de algemene eisen die er gelden voor beschermende bedrijfskleding. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar de pasvorm, gebruikscomfort, materiaalgebruik, markering en maten. Deze norm geldt dus voor alle beschermde bedrijfskleding zo ook voor bedrijfskleding voor de bouw

 

EN 1149 – Bescherming tegen elektrostatische lading
Is er kans op ontploffingsgevaar, dan kan er sprake zijn van een levensbedreigende situatie. Ook niet verwonderlijk dus dat deze bedrijfskleding aan strenge ontwerpeisen dient te voldoen om uw veiligheid te kunnen garanderen op dit gebied. Enkele van de eisen:

 • - Kleding moet het lichaam volledig bedekken
 • - Knopen, ritsen en andere geleidende materialen dienen afgedekt te zijn 
 • - Labels en reflectie strips zijn toegestaan, mits ze in z’n totaliteit aansluiten op de kleding
 • - Kleding mag uit meerdere lagen bestaan, als de buitenlaag maar geleidend is

Deze norm is onder te verdelen 5 verschillende onderdelen en alleen in combinatie te gebruiken met de norm voor vlamvertragende kleding.

 

ISO 11611 – Bescherming bij lassen en verwante werkzaamheden
Uiterst geschikt voor lassers die beschermd dienen te worden tegen de gevaren van gesmolten metaal, vlamcontact en Uv-straling. Deze norm bestaat uit een tweetal klassen, waarbij klasse 1 staat voor de minder gevaarlijke situaties en klasse 2 geschikt is voor gevaarlijke situaties.

 

EN IEC 61482 - Beschermt tegen de thermische gevaren van een elektrische vlamboog
Ook deze norm gaat specifiek over lasserskleding en is vrijwel identiek aan ISO 11611.

 

EN ISO 11612 – Bescherming tegen hitte en vlammen
Deze bedrijfskleding is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de industriesector, waarbij lassers en brandweerlieden een uitzondering vormen.

 • - De kleding moet het lichaam volledig bedekken
 • - Vlamvatten van het doek is niet toegestaan en de huid beschermen tegen hittedoorslag
 • - De kleding moet snel uitgetrokken kunnen worden in geval van nood. Ritsen kunnen een belemmering vormen en zijn idealiter niet aangebracht in het kledingstuk
 • - Metalen sluitingen mogen geen direct contact met de huid maken

 

ISO 20471 – Bescherming door verhoogde zichtbaarheid bij dag, schemer en nacht
Denk hierbij aan mensen die werkzaam zijn in bijvoorbeeld de wegenbouw. Goede zichtbaarheid is in dit geval van levensbelang. Bij Shirts-bedrukken.be vindt u een ruim assortiment veiligheidskleding met o.a hesjes, sweaters, jassen en broeken.

 

EN 342 – Bescherming tegen kou, vocht en wind
We hebben het dan over temperaturen onder de -5 graden Celsius. Deze norm bestaat uit de 3 verschillende parameters: isolatiewaarde, luchtdoorlaatbaarheid en waterdampweerstand. 

 

EN 343 – Bescherming tegen regen en ander slecht weer

Deze norm bestaat uit de parameters: waterdichtheid en het ademende vermogen.

 

EN 13034 – Bescherming tegen vloeibare chemicaliën
Kleding die voorzien is van deze norm kan kleine spatten of een lichte nevel verdragen van chemische vloeistoffen.

 

 

Symbolen van EN Normen

Onderstaand enkele symbolen van diverse EN normen.

 

 

 

Genormeerde bedrijfskleding laten bedrukken