Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

Wat is dikke truiendag?

dikketruiendag bestaat dit jaar 10 jaar en dat mag gevierd worden! Op dikketruiendag worden de dikke truien uit de kast gehaald, zodat de thermostaat een graadje lager kan. dikketruiendag is een jaarlijkse campagne om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Er wordt aandacht gevraagd voor de klimaatverandering die gaande is. Veel mensen weten namelijk niet dat ze zelf al bij kunnen dragen door de verwarming in elk geval één graad naar beneden bij te stellen en ter compensatie een dikke trui te dragen. U bespaart namelijk al 6% energie per graad door één dag de thermostaat terug te draaien. Dat is veel meer dan de meeste mensen denken.  Dus doe is gek en laat truien bedrukken voor dikketruiendag

 

Het ontstaan van dikketruiendag

Dikketruiendag is voor het eerst op 16 februari 2005 in België georganiseerd. De afgelopen 10 jaar zijn dikketruiendag en Dikketruiendag met veel succes in Nederland en België georganiseerd.Elk jaar wordt er op geroepen door meerdere instanties mee te doen aan deze campagne. In 2007 deden voornamelijk scholen, gemeenten en provincies mee, maar in de laatste jaren hebben ook bedrijven zich aangesloten. Natuurlijk worden mensen thuis ook gevraagd om mee te doen en een bijdrage te leveren door de thermostaat omlaag te draaien.  

 

Wanneer is dikke truiendag?

2016 - Vrijdag 15 februari 

2017 - Vrijdag 17 februari 


Doe ook mee met de acties!

Rondom dikketruiendag worden elk jaar allerlei leuke acties georganiseerd. Het is natuurlijk al heel goed wanneer u meedoet door een lekkere dikke wintertrui aan te trekken en de verwarming laag te zetten, maar u kunt nog veel meer doen. U kunt bijvoorbeeld een blog bijhouden over uw ervaringen of lesgeven over klimaatverandering. Daarnaast is het mogelijk om de speciale trui te breien die voor dikketruiendag 2016 ontworpen werd. Om het tienjarig jubileum te vieren werd het patroon voor deze stoere trui online gezet. Pak dus zelf de breinaalden op en brei deze unieke trui om uw bijdrage te leveren aan een vermindering van energieverspilling! In 2017 zal dikketruiendag plaatsvinden op 17 februari.

 

Vergeet deze dag dus niet en zet het nu alvast in uw agenda. Elk jaar worden er op dikketruiendag verschillende evenementen en acties georganiseerd. U kunt zich ruim van te voren inschrijven voor deze bijeenkomsten en op deze manier een extra bijdrage leveren. Ook is het mogelijk om zelf een actie te verzinnen en deze op de website van dikketruiendag te plaatsen. Organiseer bijvoorbeeld met uw collega’s een sneeuwballen gevecht of bouw samen met alle klasgenoten de mooiste sneeuwpop! Mocht het op 17 februari 2017 nu niet sneeuwen, dan zijn er ook heel veel binnenactiviteiten waarbij u zich kunt aansluiten. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen meedoen aan dikketruiendag, zodat we samen werken aan een beter klimaat.