Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

Truien borduren hoe werkt het?

Borduren is een zeer stevige techniek om een ontwerp op een stof aan te brengen.Truien borduren ziet er net wat chiquer uit dan wanneer u bedrukte truien besteld. Truien borduren is ook een wat duurdere techniek. Geborduurde kleding wordt dan ook meestal gebruikt om een bedrijfslogo op werkkleding zichtbaar te maken. U kunt bij ons de trui van uw keuze bestellen met een geborduurd ontwerp van hoge kwaliteit.

 

Tijdens het borduurproces worden er met naald en draad steken aangebracht op een trui of ander kledingstuk, waardoor er een bepaald patroon ontstaat. Afhankelijk van het ontwerp worden er honderden of zelfs duizenden steken geplaatst om het gewenste beeld te vormen. Borduren is een eeuwenoude techniek die al sinds 3000 v. Chr. wordt toegepast. Tegenwoordig gaat het borduren van truien met de machine echter heel wat sneller. Heeft u bijvoorbeeld veel truien met een bepaald logo nodig voor sponsoractiviteiten of wilt u truien laten voorzien van een naam? U kunt bij ons terecht voor zowel kleine als grote oplages.

 

 

 


Is uw ontwerp geschikt om op een trui te borduren?

Voor borduren is niet zomaar elk ontwerp geschikt. Het is daarom belangrijk dat u eerst goed kijkt of uw ontwerp in aanmerking komt of dat er kleine aanpassingen moeten worden gemaakt. Mocht u er zelf niet helemaal uitkomen dan helpen wij u graag. Wij denken met u mee over de mogelijkheden om uw ontwerp aan te passen of op andere wijze geschikt te maken om te laten borduren. Wij bekijken uw ontwerp eerst in onze ontwerpstudio en kunnen zo nodig kleine aanpassingen uitvoeren. Vaak moet er ook even gekeken worden naar de afmetingen van het gewenste ontwerp, een te borduren oppervlak kan bijvoorbeeld niet groter zijn dan 25 x 25 cm. U krijgt altijd eerst een digitale proefdruk toegestuurd, mocht u dus toch nog wat willen veranderen dan kan dat. Wij beginnen pas met borduren wanneer u helemaal tevreden bent.

 

 

 

De computer doet de rest

 Uw ontwerp wordt omgezet in een bestand dat bruikbaar is voor de machines. Alle borduurmachines die door ons gebruikt worden, worden via de computer bestuurd. Hierdoor is het mogelijk om meerdere truien tegelijkertijd 

 

te laten borduren in veel verschillende kleuren. Er ontstaat dan een levendig borduursel in de kleurschakering die u voor ogen heeft. De trui die u heeft uitgekozen wordt strak gespannen en op de juiste plek geplaatst, 

zodat het ontwerp precies goed uitkomt en de stof niet meer kan verschuiven. Voor elke borduurmachine wordt via de computer bepaald welke kleur waar terecht moet komen. Door dit machinale proces kan er zeer snel geborduurd worden. Uw geborduurde truien zijn snel klaar en van hoge kwaliteit. De stiksels blijven goed vastzitten en kunnen makkelijk gewassen worden. Door de hoge kwaliteit van het garen verbleekt het ontwerp op uw trui niet. Uw kledingstuk kan dus zonder probleem vaak worden gedragen. Met borduren gaat u voor kwaliteit en dat zal zeker worden opgemerkt. Wanneer u vragen heeft over het laten borduren van uw truien kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!