Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

Truien bedrukken met eigen label

Er zijn veel mogelijkheden om truien te laten bedrukken met uw eigen label. U kunt zelf kiezen voor een ontwerp en de plaatsing van de opdruk, maar ook voor het lettertype. Met een eigen label zorgt u er voor dat u als ontwerper serieuzer wordt genomen. Er wordt nu eenmaal meer geld uitgegeven aan merkkleding. Wanneer u zelf aan de slag gaat als ontwerper van een mooie nieuwe kledinglijn is het verstandig om meteen een goede start te maken en uw eigen label op alle kledingstukken te laten drukken. U kunt uw bedrukte truien op verschillende manieren laten voorzien van een eigen label. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alleen uw bedrijfslogo te laten bedrukken in de kraag, maar u kunt ook kiezen voor een gevouwen label aan de binnenzijde van de trui.


Vouwen in Centerfold of Endfold methode

De meeste kledingstukken zijn voorzien van een label aan de binnenzijde. Hier wordt informatie op afgebeeld zoals de samenstelling van de stof en de wasvoorschriften. Om professioneel over te komen is het belangrijk dat deze informatie netjes wordt weergegeven. Wanneer u als ondernemer uw kleding op de markt wilt brengen kunt u dus het beste eigen labels laten drukken. Naast uw logo wordt hier vaak de maat weergegeven en kunt u uw bedrijf noemen. Kies hiervoor vooral een lettertype dat bij u past en dat herkenbaar is. Kopers moeten uw merk meteen kunnen herkennen. Daarnaast is het belangrijk om van te voren te beslissen op welke manier u de informatie wilt weergeven. U kunt namelijk kiezen uit verschillende vouwmethodes.

 

Bij de Centerfold methode wordt informatie aan twee zijdes weergegeven, doordat het label wordt dubbelgevouwen en de uiteindes met de korte kant aan elkaar worden genaaid. Met deze naad wordt het label vervolgens aan de trui vastgezet zodat u geen irritatie aan de huid ondervindt. De tweede vouwmethode die wordt gebruikt is de Endfold methode. Hierbij is het echter niet mogelijk om informatie aan beide kanten van het label weer te geven, omdat alleen de uiteindes worden gevouwen. De Centerfold methode wordt dan ook het meeste gebruikt en komt zeer professioneel over.


Uw logo in zeefdruk op de trui bedrukt

De meeste kledingstukken worden behalve van een los label ook voorzien van een gedrukt opschrift aan de binnenkant van de kraag. Hier kan kort de bedrijfsnaam, het logo en de maat worden weergegeven. Deze gegevens zijn dan meteen goed zichtbaar, zonder dat het opvalt aan de buitenkant. Vaak wordt hiervoor de zeefdruktechniek gebruikt, omdat een groot aantal truien dan snel kan worden voorzien van de gewenste informatie. Ook is het hierbij mogelijk om met verschillende kleuren te werken. U kunt uw label dus helemaal ontwerpen zoals u het wilt. Wij kunnen voor u ook een al bestaand label wegwerken, zodat u uw eigen logo daarvoor in de plaats kunt laten drukken. Met een professioneel label mogen uw kledingstukken gezien worden en zal de verkoop van de kledingstukken uit uw eigen kledinglijn stijgen.