Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

Hoe worden truien bedrukt?

Het bedrukken van truien kan op verschillende manieren. Bij Shirts-bedrukken.be kunt u zelf kiezen welke methode u wilt gebruiken. Er zijn drie mogelijkheden wat betreft druktechniek voor truien bedrukken, namelijk:

 


Deze methodes leveren allen een uitstekend resultaat. Het is soms best lastig om te kiezen, want voor verschillende processen zijn ook verschillende technieken het beste. Wanneer u bijvoorbeeld een groot aantal truien wilt laten bedrukken is het verstandig om te kiezen voor een zeefdruk. Deze druktechniek kan grote aantallen kledingstukken in korte tijd bedrukken. Vaak wordt deze techniek toegepast wanneer u een bestelling plaatst vanaf 25 stuks.

Digitaal printen de beste optie wanneer u mooie foto’s wilt laten bedrukken op uw truien. Door digitaal te printen worden uw foto’s in groot detail op de trui gedrukt. Voor kleinere aantallen, dus tot ongeveer 25 stuks, wordt transferdruk aangeraden. Deze laatste methode is vooral handig wanneer er veel verschillende opdrukken aangebracht moeten worden. Bij transferdruk is het, net als met zeefdruk, mogelijk om met veel kleuren te werken. Door deze druktechniek kunt u uw trui makkelijk laten personaliseren.

 


De voordelen van digitaal printen van truien


Digitaal printen is een hele populaire drukmethode. Wat u ook op uw truien wilt laten drukken, elke afbeelding of foto wordt haarscherp afgebeeld. Niet alleen wordt de opdruk heel helder, maar ook zeer gedetailleerd. Zelfs de meest kleine details zijn goed te zien. Kiezen voor digitaal printen is dus verstandig wanneer uw opdruk helder en nauwkeurig weergegeven moet worden. Wilt u bijvoorbeeld graag uw bedrijfslogo op truien laten drukken? Dan is digitaal printen aan te raden.

 

 


Truien bedrukken in grote hoeveelheden


Om truien te laten bedrukken in grote hoeveelheden is het echter verstandiger om te kiezen voor zeefdruk. De zeefdruktechniek wordt zeer vaak toegepast en is dan ook het meest bekend. De inkt die wordt gebruikt met zeefdruk dekt goed en heeft een dikke consistentie, waardoor u een product van hoge kwaliteit in handen krijgt. Een trui met zeefdruk kan gewoon worden gewassen. Let er dan wel op dat u de trui niet heter wast dan 40 graden. De kleuren die in de opdruk zitten zullen niet vervagen en blijven net zo mooi als op het ontwerp.

 

Bedrukken volgens de zeefdruk techniek gaat als volgt: Het ontwerp wordt geprint en aan een zeef met zeer kleine gaatjes vastgemaakt. Door deze gaatjes is het mogelijk om de inkt op de stof te krijgen. Het gaas dat wordt gebruikt is voorzien van een lichtgevoelige laag en laat licht door op de plekken waar dat nodig is. Door het gebruik van UV licht komt de inkt op de juiste plaats terecht en wordt het ontwerp nauwkeurig overgezet op de stof. Aan elke bedrukte trui gaat dus een heel proces vooraf. Voor grote aantallen is de snelle zeefdruktechniek dus heel goed.

Vooral wanneer er veel verschillende kleuren in het ontwerp opgenomen zijn. Elke kleur moet namelijk afzonderlijk aangebracht worden, waarbij er tussendoor moet worden gewacht tot de inkt droog is. Hoeveel kleuren uw logo ook heeft, met de zeefdruktechniek kunnen grote aantallen truien bij ons altijd zeer snel gedrukt worden.