Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

Hoe worden fleece truien gemaakt?

Fleece truien worden dagelijks door veel mensen gedragen. Het is een populair kledingstuk dat eigenlijk niet meer uit de kledingkast is weg te denken. Ongetwijfeld heeft u zelf ook een fleece trui voor de koude winterdagen, maar weet u ook hoe een fleece trui gemaakt wordt?
 
Herkomst van het woord fleece Fleece is een materiaal dat lijkt op textiel. Het woord fleece is afkomstig uit het Engels en betekent vacht. Dit verwijst naar het voorkomen van het materiaal dat vaak als vachtachtig wordt omschreven. Fleece heeft dan ook veel andere benamingen. Misschien heeft u er zelf wel eens van gehoord, bijvoorbeeld ‘Velo Wool’ of ‘Polar Fleece’. Fleece is echter de meest gebruikte term. Het ontstond in de jaren 90 van de vorige eeuw en werd al meteen veel gedragen. Niet iedereen is op de hoogte van het feit dat fleece 100% synthetisch is. Daarom is dit materiaal snel populair geworden bij mensen die liever geen natuurlijke materialen dragen dat van dieren afkomstig is, zoals bijvoorbeeld wol. Fleece is dan een goed alternatief.

 


Volledig synthetisch

Fleece wordt gemaakt op basis van polyethyleentereftalaat (pet). Dit is een thermoplastisch polyester, oftewel kunststof en het wordt vaak gebruikt om voedingsmaterialen in te verpakken. Fleece is dus een soort textiel dat op industriële wijze wordt vervaardigd. Fleece truien zijn heerlijk warm en gaan lange tijd mee. Ze worden vaak gedragen in de winter of tijdens buitenactiviteiten. Door de breiwijze zijn deze truien zeer isolerend en zult u het dus niet snel koud krijgen. Het is echter wel goed om te weten dat fleece niet winddicht is. Wanneer u bijvoorbeeld aan het varen bent of ergens buiten staat waar veel wind is, is het aan te raden om goede onderkleding te dragen. Fleece is echter ook te koop met een winddichte laag die tussen twee delen fleece in wordt gelijmd, maar nog wel ademend is. Zo kunt u met fleece alle kanten op. Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat ze na het wassen zeer snel drogen en heel weinig wegen. Deze bedrukte truien zijn dus ook ideaal om mee te nemen op vakantie.

 


Breien met fleece

Fleece truien hebben een bepaalde structuur die lijkt op lamswol. Deze structuur wordt op een speciale manier geproduceerd. Truien of vesten van fleece worden op losse wijze gebreid met getextureerde garens. Deze garens zijn gekroesd waardoor ze meer volume krijgen.
Hierna wordt de stof gewassen, waardoor de bobbelige structuur ontstaat. Het breisel krimpt namelijk door de hoge temperatuur. Het eindproduct is een goed isolerende, synthetische stof die voor veel kledingstukken gebruikt kan worden. Fleece kan in verschillende kleuren worden geverfd en is daardoor in veel uitvoeringen te koop. U kunt bij ons de gewenste fleece trui bestellen en deze van een persoonlijk opschrift of logo laten voorzien. Wij kunnen fleece truien zowel bedrukken als borduren, maar natuurlijk zijn alle modellen ook zonder opdruk te koop. Wanneer u kiest voor een opdruk wordt het ontwerp door middel van zeefdruk of transferdruk op de fleece trui aangebracht.