Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

Hoe kan ik zelf een trui bedrukken?

Een trui voorzien van een mooi logo of een leuke tekst kunt u ook thuis doen. De kwaliteit is dan wel veel minder goed dan wanneer u uw truien bij ons laat bedrukken op een professionele manier. Een trui thuis bedrukken is echter leuk om een keer gedaan te hebben. Bijvoorbeeld met uw kinderen of met vrienden of vriendinnen. Vaak zijn alle benodigdheden al in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een strijkplank om het ontwerp van uw keuze aan de trui te binden. Een trui bedrukken kan op de volgende manier:

 

Een paar handige stappen

Het is verstandig om eerst een goede trui uit te kiezen waar u het ontwerp op wilt gaan drukken. Hiervoor kunt u natuurlijk een trui met een druk patroon nemen, maar dan komt de opdruk vaak niet mooi uit. Het is dus verstandig om, zeker voor de eerste keer, een witte trui te gebruiken. U kunt de trui bedrukken door een strijkbout en strijkplank te gebruiken. Door transferpapier in huis te halen weet u zeker dat u het ontwerp goed op de trui kunt drukken. Dit papier wordt speciaal gebruikt voor allerlei soorten textiel.

 

Ook is bakpapier nodig om het ontwerp op transferpapier op de stof te krijgen. Voor het bedrukken van uw trui is een mooi ontwerp nodig. Veel mensen kunnen zelf op de computer een ontwerp maken. Daarvoor moet u wel een aantal zaken in de gaten houden. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat u uw ontwerp, of dat nu een zelfgemaakt logo, een afbeelding, of een tekst is, eerst spiegelt voordat het op het transferpapier wordt aangebracht. Wanneer u dit niet doet komt het ontwerp verkeerd om op uw trui te staan en dat is natuurlijk zonde van al het werk. Met een gespiegeld ontwerp kan het geheel geprint worden. Transferpapier kan goed in de printer worden gebruikt.

 

 

Van ontwerp naar een mooi eindresultaat

Met het ontwerp in de hand kunt u de trui bedrukken. Knip eerst het ontwerp uit, het overtollige transferpapier is niet meer nodig. Wanneer u liever geen witte randen in uw eindresultaat wilt is het belangrijk om goed langs de rand van het ontwerp te knippen. Om het ontwerp op de trui aan te brengen gebruikt u de strijkbout en de strijkplank.

Het makkelijkste is om de trui met de plek die bedrukt moet worden strak op de strijkplank te leggen, dan krijgt u ook het mooiste resultaat. Over het uitgeknipte ontwerp legt u het bakpapier en hier strijkt u overheen. U kunt af en toe even het bakpapier omhoog halen om te kijken of het ontwerp goed op de trui is overgebracht. In een paar stappen kunt u dus zelf al uw trui bedrukken met een mooi ontwerp.

 

 

Laat truien bedrukken door een professioneel bedrijf

Is het echter niet helemaal gelukt of bent u toch niet tevreden met het resultaat? Dan kunt u uw truien natuurlijk bij ons laten drukken. Wij zorgen er voor dat uw trui snel bedrukt wordt. Het eindresultaat is van hoge kwaliteit. Professioneel drukwerk gaat veel langer mee, het is dus zeker de moeite waard om uw trui door ons te laten bedrukken! Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 

 

Bekijk onze categorieën truien, vesten en sweaters om te bedrukken: