Vragen? bel:0784 86814
Zoeken
Categorieën
Alle categorieën
  • Eigen productie
  • Spoedlevering mogelijk
  • Altijd een digitale proefdruk na bestelling
  • Offerte direct in uw mailbox
  • Ook voor resellers

10 Leuke lettertypes om een sweater met naam te bedrukken

Een mooie sweater kunt u op alle gewenste manieren laten bedrukken. Of u nu kiest voor een uniek logo, een tekst of een naam, u kunt het ontwerp helemaal zelf samenstellen. Door een sweater bedrukken met naam creëert u een uniek en persoonlijk kledingstuk. Het is dan natuurlijk wel het leukste wanneer u een speciaal lettertype uitkiest. Er zijn veel populaire lettertypes. Bij drukwerk worden de volgende 10 lettertypes vaak gebruikt.


Klassieke lettertypes: Helvetica en Trajan

Helvetica is een lettertype dat heel vaak wordt toegepast. U zult het dan ook vast wel herkennen. Uw tekst wordt met dit font zeer duidelijk weergegeven en het wordt dan ook vaak door grafische ontwerpers gebruikt. De letters zijn neutraal en passen dus goed bij elke tekst. Wanneer u uw naam in dit lettertype laat bedrukken weet u zeker dat het goed overkomt en zelfs van grote afstand te lezen is. Daarnaast is het lettertype Trajan echt klassiek te noemen. Wilt u een wat serieuzere uitstraling aan uw kledingstuk geven? Dan zit u goed met deze Romeinse look. Alle karakters zijn namelijk afgeleid van Latijnse hoofdletters. Trajan is een lettertype dat al lang dienst doet. Het werd in 1989 ontworpen door Carol Twombly en werd destijds speciaal voor Adobe gecreëerd.

 


Net even wat anders: Futura en Bickham Script Pro

Een derde lettertype dat vaak gebruikt wordt is Futura. Hierin is geometrie op allerlei manieren te zien. Dit font bestaat uit karakters waarvoor als basis geometrische vormen zijn gebruikt. Bijvoorbeeld een vierkant, rechthoek, driehoek of cirkel. Het lettertype Futura bestaat al sinds 1927 en werd geïnspireerd op de toen populaire kunststijl Bauhaus. Wilt u uw naam liever in cursief schrift laten bedrukken? Dan is het prachtige Bickham Script Pro een goede keuze. Dit letterfont is gebaseerd op teksten van George Bickham. Deze 17e eeuwse schriftmeester was toen al heel bekend en is dat nog steeds. Hij had groot talent voor graveren en schrijven en zijn handschrift vormde dan ook de inspiratiebron voor dit lettertype.

 


Informeel: Balloon en Comic Sans

Een wat speelser lettertype is het leuke Balloon. Dit font bestaat sinds 1939 en werd voor een Amerikaanse lettergieterij ontworpen. Met lettertype Balloon valt uw naam zeker goed op! Het lijkt alsof de letters met een marker of dikke stift geschreven zijn. Dit komt vooral door de kleine openingen en de afgevlakte hoeken. Een heel leuk script om op speelse wijze uw naam te tonen. Een ander lettertype dat ook wel als informeel omschreven wordt is Comic Sans. Dit werd door Microsoft uitgebracht in 1994 en is afgeleid van stripverhalen en handgeschreven tekstballonnen.

 

Behalve bovenstaande lettertypes is het natuurlijk ook mogelijk om een keer voor iets heel anders te kiezen. Ga dan bijvoorbeeld voor het lettertype Peignot of Papyrus. Deze zijn net wat anders dan anderen en dat valt op. Of kies voor groots met het lettertype Impact. Dit font is vooral geschikt wanneer uw naam extra moet opvallen. In die stijl kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor het klassieke Clarendon. Bekijk ook veel meer lettertypes op Dafont.com.

 

Wij kiezen een mooi font voor u. 

Heeft u zelf geen idee welke lettertype het mooiste bij u logo of afbeelding past? Laat het aan de experts van shirts-bedrukken.be over. Wij kiezen een mooi een goed leesbaar lettertype voor u.